Skoči na glavno vsebino

Letošnji vikend tabor za nadarjene dijake NadGIBko 2015 je potekal od 25. do 27. oktobra 2015, v CŠOD Breženka v Fiesi, nekoliko je bil drugačen od prejšnjih, saj smo bili po 5 letih spet skupaj z dijaki in mentorico iz Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje, s katero sicer sodelujemo že več let. Tabora se je tako udeležilo 36 dijakov in 7 mentorjev iz Gimnazije Brežice in 8 dijakov z mentorico iz Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje.

Program smo oblikovali tako, da je bil prvi dopoldan namenjen spoznavanju Trsta in njegove okolice. Z izvrstno lokalno vodičko, sicer zamejko, smo se sprehodili po Napoleonovi poti od Proseka proti Opčinam, si ogledali zgodovinsko središče Trsta, Grič svetega Justa, in še nekaj znamenitosti.

Jedro tabora je vsakič delo po delavnicah z različnih predmetnih področij. Letos smo za dijake organizirali naslednje delavnice, ki so jih dijaki izbirali glede na svoje interese, vsak se je lahko udeležil  treh ali štirih. Mentorica biološke delavnice je bila Mirna Malus, prof., mentorica geografske delavnice Ema Maček, mentor geološke Franci Malečkar, prof. , medijsko ustvarjanje je usmerjala mag. Nina Harapin. Kemijska delavnica je vsako leto zelo oblegana, tudi letos jo je vodila mentorica Mateja Strnad Zorec, prof., skupaj z laborantko Danijelo Peterkovič,  matematično delavnico je osnovala in vodila mentorica Majda Škrinar Majdič, prof., delavnico iz kaligrafije Dejan Putrle in športno delavnico mentor Sandi Rašovič, prof.

Delavnice so s svojim delom pričele v petek popoldan, po nastanitvi v CŠOD Breženka v Fiesi in se nadaljevale v soboto dopoldan in popoldan.

V petek zvečer smo imeli zelo razgiban večer talentov, ki so ga dijaki organizirali povsem sami in na njem predstavili zelo zanimive točke, od plesnih, glasbenih, pevskih in recitatorskih … nastopiti pa smo morali tudi mentorji. Ob zvokih harmonike in kitare smo se tudi kar pošteno vrteli po plesišču in ustvarilo se je zelo prijetno vzdušje.  Sobota zvečer je bila namenjena predstavitvam zaključkov delavnic in seveda obveznemu sprehodu do Pirana. Brez tega kar ne gre J

V nedeljo smo imeli organiziran orientacijski pohod, dijaki so morali na svoji krožni poti iz Fiese v Piran in nazaj najti različne znamenitosti Pirana, rešiti kar težke problemske naloge in uganke in se seveda tudi kar najhitreje vrniti nazaj v Breženko.

Evalvacija z dijaki je pokazala, da so bili dijaki zelo zadovoljni s taborom, z druženjem z dijaki iz druge gimnazije, z mentorji … izražali so zelo pohvalne ocene in si želeli, da bi bil kmalu razpisan naslednji tabor.

Tudi mentorji, ki smo delovali kot uglašen in zelo veder tim, smo z izvedbo letošnjega tabora zadovoljni in bi ga z veseljem ponovili (sploh sedaj, ko to pišem z zamikom in smo že pozabili na utrujenost, ki jo sicer čutimo še več dni naslednjega delovnega tedna, predvsem na račun dijakov-ponočnjakov, ki se jim zdi škoda vsake minute, ki bi jo v taboru prespali).

 

Vodja tabora NadGIBko 2015

Mag. Gordana Rostohar

Dostopnost