Skoči na glavno vsebino

Letošnje geografsko tekmovanje za dijake in učence, ki ga v sodelovanju s šolami, vsako leto organizira Zavod Republike Slovenije za šolstvo, je bilo posvečeno temi trajnostnega razvoja, zlasti v turizmu. Poleg preverjanja teoretičnega znanja pa se morajo tekmovalci preizkusiti še v uporabi kartografskega gradiva in se znajti v pokrajini, se v njej orientirati, jo natančno opazovati in jo vrednotiti.

Šolsko tekmovanje je potekalo januarja. Udeležilo se ga je 55 naših dijakov, 22 jih je osvojilo bronasto priznanje, in sicer: Anja Švajger, Rok Kvartuh in Nik Jeromel iz 3. c, Manca Simončič in Matija Preskar iz 1. b, Maša Radanovič, Tinkara Jene, Jedrt Jevševar, Samo Gajšak in Lina Buršič iz 2. a,  Zala Rostohar iz 1. a, Živa Stegne, Anja Pavkovič in Aljaž Bratkovič iz 4. c, Tim Medved iz 4. b, Lenart Žinko, Nina Kunej, Julija Laznik in Eva Gramc iz 3. a, Sara Zofič in Tadeja Osojnik iz 1. d ter Barbara Štorman iz 4. a.

Na področno tekmovanje, ki je marca potekalo v Novem mestu, se je uvrstilo najboljših 6 dijakov, in sicer: Matija Preskar, Nik Jeromel, Aljaž Bratkovič, Anja Švajger, Tim Medved in Rok Kvartuh. Tam so Nik, Aljaž, Anja, Tim in Rok osvojili srebrno priznanje; Aljaž in Nik pa sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje. To je aprila potekalo v Rušah. Tako Aljaž kot Nik sta se tam odlično odrezala in osvojila zlato priznanje.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitava, zlasti nosilcema zlatega priznanja, saj veva, da sta v uspeh vložila veliko truda in časa.

Ema Mašek in Boštjan Špiler, mentorja

cof

Dostopnost