Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje:
– Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
– Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
– V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
– Upoštevamo pravila higiene kašlja.
– Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo (vsaj 1 minuto).

Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna. V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb, potrebujemo tudi vašo pomoč. Šola je v sodelovanju s pristojnim ministrstvom na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje sprejela ukrepe za zmanjševanje širjenja različnih okužb. V primeru spremenjenih razmer glede pojava različnih okužb se bodo ukrepi temu prilagodili. O novostih vas bomo sproti obveščali. V tem trenutku je šola storila vse, kar je smiselno, da bodo lahko pouk in vzgojne dejavnosti nemoteno potekale.

Na tem mestu želimo ponovno izpostaviti ključne preventivne ukrepe, ki jih javnosti posreduje NIJZ in Svetovna zdravstvena organizacija – WHO ter Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni – ECDC. Prav tako redno objavljamo informacije na naši spletni strani.

2. 3. 2020

V ponedeljek, 2. 3. 2020, smo drugo šolsko uro seznanili dijake, kaj je koronavirus, kako bolezen prepoznamo, kako se prenaša in kaj storimo, ko zbolimo in ostanemo doma. Poleg tega smo jih seznanili s tem, kako zmanjšamo tveganje za okužbo (pravilno umivanje rok, kako kašljamo, kihamo …). Prav tako smo prestavili vse množične prireditve na šoli, vse ekskurzije v tujino (Novi Sad) in mednarodne izmenjave (Italija, Severna Makedonija) ter roditeljske sestanke.

10. 3. 2020

Dijake 1. in 2. letnika obveščamo, da smo ogled predstave Ta veseli dan ali Matiček se ženi, ki je bil načrtovan za petek, 13. 3. 2020, prestavili v skladu s spremembo Odredbe o prepovedi zbiranja na javnih prostorih zaprtega tipa. O novem terminu boste pravočasno obveščeni.

V upanju na zdravje in dobro počutje vseh, vas lepo pozdravljamo.

Uroš Škof, prof.
ravnatelj

Dostopnost