Skoči na glavno vsebino

#VSTOPNICAVTVOJOPRIHODNOST INFORMATIVNI DAN NA GIMNAZIJI BREŽICE

12. in 13. februar 2021

POVEZAVA NA INFORMATIVNI DAN #vstopnicavtvojoprihodnost

Povezava bo aktivna 10 minut pred pričetkom informativnega dneva (12. 2. – 8.50 in 14.50, 13. 2. – 8.50).

Poveži se:
https://arnes-si.zoom.us/j/97675896978?pwd=K0dkbkJTdHJxZEplRWJ4MnpUcUVIdz09

Meeting ID: 976 7589 6978
Passcode: 008418

Klepetalnice Gimnazija Brežice, sobota, 13. 2. 2021, dopoldne

Spoštovane devetošolke in spoštovani devetošolci,

veseli nas, da razmišljate o Gimnaziji Brežice kot o svoji srednji šoli. Ker vas letos ne moremo povabiti na informativni dan na šolo, vam bomo na informativnem dnevu, ki bo potekal preko videopovezav, predstavili šolo, dodali pa bomo tudi ščepec utrinkov iz šolskega vsakdana,  da začutite, kako vam lahko naša gimnazija spremeni življenje. Obljubljamo, da vas čakajo najlepša leta, polna dogodivščin in navihanih zgodb ter novih prijateljev! Naj brežiška gimnazija postane #vstopnica v tvojo prihodnost. 

Informativni dan za programa Gimnazija in Gimnazija/š/ bo potekal v petek, 12. februarja 2021, ob 9.00 in 15.00, ter v soboto, 13. februarja 2021, ob 9.00.

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA GIMNAZIJA (ŠPORTNI ODDELEK) 9.45-10.15
PREDSTAVITEV PREDMETOV IN PREDMETNIH PODROČIJ
SLOVENŠČINA 9.45-10.15

Povezava

https://arnes-si.zoom.us/j/98240553438?pwd=NmpPdzEzOW5tZmViTlV0c1BUbDNPdz09

Meeting ID: 982 4055 3438
Passcode: 459441

MATEMATIKA 10.15-10.45
NARAVOSLOVJE 9.45-10.15
INFORMATIKA IN EKN. PREDMETI 10.15-10.45
TUJI JEZIKI 9.45-10.15
DRUŽBOSLOVJE 10.15-10.45
ŠPORTNA VZGOJA 10.15-10.45

Prijavni obrazec na informativni dan

6 + 11 =

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI
Kdaj se začne pouk in koliko časa traja?

Pouk poteka samo dopoldan, strnjeno od 8.00 do 14.10, z vmesnim 30-minutnim glavnim odmorom. Predure so zelo redke  in so namenjene izbirnim predmetom ter pripravam na maturo. Število ur pouka je določeno s predmetnikom.

Katere tuje jezike lahko izberem na Gimnaziji Brežice?

Kot prvi tuji jezik se na Gimnaziji Brežice poučuje angleščina, za drugi tuji jezik pa dijaki lahko izbirajo med nemščino in francoščino. Na šoli dijakom omogočamo tudi obiskovanje fakultativnih tujih jezikov. V zadnjih letih so dijaki obiskovali španščino, italijanščino in latinščino. 

Kako na šoli poteka delo z nadarjenimi dijaki?

Na šoli posvečamo delu z nadarjenimi in talentiranimi na posameznih področjih veliko pozornost. Pri delu z dijaki upoštevamo Koncept vzgojno-izobraževalnega dela z nadarjenimi dijaki v srednjem šolstvu. Nadarjenim dijakom ponujamo okoli 80 različnih krožkov in interesnih dejavnosti, različne priprave na tekmovanja in sama tekmovanja, raziskovalno delo, naravoslovni tabor, predavanja zunanjih strokovnjakov iz različnih strokovnih področij in še druge aktivnosti.

Vse dejavnosti izvajajo izkušeni notranji in zunanji mentorji, ki delajo z nadarjenimi med individualnimi urami ali na skupinskih pripravah v obliki delavnic, predavanj, terenskih vaj, laboratorijskih vaj, sodelovalnega učenja itd.

Priložnost, da dijaki razvijajo svoje potenciale, dajemo na šoli vsakemu dijaku, ne glede na to, ali je bil identificiran in evidentiran za nadarjenega ali ne.

Kako je organiziran javni prevoz do šole?

V bližini šole je avtobusna postaja medkrajevnega potniškega prometa. Šola ima odlično povezavo do železniške postaje, ki je oddaljena 1,9 km.

Vozni red: Integral Brebus Brežice in Nomago.

Kje dijaki lahko shranjujejo svoje stvari?

Vsak dijak ima svojo garderobno omarico.

Kako je organizirana prehrana na Gimnaziji Brežice?

Na šoli je organizirana malica (hladna ali topla). Dijaki lahko izbirajo med različnimi jedilniki, na voljo so tudi brezmesni in dietni jedilniki. Malica poteka med glavnim odmorom. Pri oblikovanju jedilnika dijaki sodelujejo s kuhinjo.

Kako je organizirana dijaška skupnost?

V dijaški skupnosti sodelujejo vsi dijaki šole. Razredni predstavniki se udeležujejo mesečnih sej dijaške skupnosti. Predsednik Dijaške skupnosti Gimnazije Brežice je predstavnik dijakov na dogodkih, nagovarja dijake in občasno tudi šolske goste. Šolska dijaška skupnost aktivno soustvarja gimnazijski vsakdan s soorganizacijo dogodkov, kot so dijaški ples, novoletna prireditev, pustovanje, predaja ključa, kostanjev piknik …

Ali bom sploh imel kaj prostega časa zase?

Mnoge skrbi, da zaradi obilice šolskega dela kot gimnazijci ne bodo imeli dovolj prostega časa. Pa ni tako. Če se boš dobro organiziral in si znal porazdeliti svoj čas, bo to prispevalo k tvojemu boljšemu počutju in imel boš tudi več časa za sprostitev. Tudi za rekreiranje naj ti nikoli ne bo žal nameniti svojega časa, saj poznaš rek “Zdrav um v zdravem telesu.”

Če boš v športnem oddelku, pa ti tega zagotovo ne bo manjkalo že med poukom.

Na šoli imamo toliko krožkov in toliko različnih izbirnih interesnih vsebin, da lahko vsakdo najde kaj zanimivega zase. Verjetno bo kar težko izbrati med njimi, saj jih bo zagotovo več, ki te bodo zanimali. Preizkusiš se lahko v različnih dejavnostih, razvijaš svoje interese in gradiš svojo samopodobo z odkrivanjem tega, kar zmoreš. Hkrati spoznaš vrstnike iz drugih oddelkov in letnikov, ki jih zanimajo podobne stvari kot tebe. Vse te ure potekajo bolj sproščeno kot ure pouka in z mentorji se vzpostavijo zares dobri odnosi.

Morda pri raziskovalnem delu, kjer naši dijaki dosegajo zavidljive rezultate, odkriješ področje, ki te bo posebej pritegnilo, in se boš zato odloči za nadaljnji študij v tej smeri.

Če rad spoznavaš druge kulture, se boš zagotovo vključil v katero od mednarodnih izmenjav, če rad potuješ, pa te bodo starši zaradi pestre ponudbe strokovnih ekskurzij bolj malo videli doma …

Matura, matura, matura ... je res tako pomembna?

Res je. Uspešno opravljena matura je pomembna, ker omogoča vstop na vse univerzitetne študijske programe in enovite magistrske študije. Na maturi moraš dokazati znanje treh splošnih predmetov (slovenščine, matematike in tujega jezika) ter dveh izbirnih predmetov, ki ju izbereš glede na svoj interes med biologijo, kemijo, nemščino, francoščino, psihologijo, sociologijo, fiziko, geografijo, zgodovino, ekonomijo in informatiko. Če se vsa štiri leta prizadevno učiš, matura ne predstavlja nobene težave; pridobiš široko splošno znanje in razgledanost, kar je v življenju pomembno na vsakem koraku.

 

Dostopnost