Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 18. 10. 2021, smo dijaki 2. b oddelka imeli projektni dan ob svetovnem dnevu hrane. Razdelili smo se v 5 skupin in za vsak predmet pripravili predstavitev na temo hrane. Prva skupina je pri biologiji predstavila gensko spremenjene organizme. Za ponovitev so pripravili kviz Vem. Pri kemiji smo poslušali predstavitev o zakisanosti telesa. Rešili smo kviz in izvedli eksperiment, pri katerem smo merili pH različnih snovi. Naslednjo uro smo imeli šport, kjer nam je skupina predstavila, kako naj bi izgledala uravnotežena prehrana mladostnikov. Na to temo pa je potem sledil še kviz s športnimi izzivi za napačne odgovore. Skupina, ki je naredila predstavitev za nemščino, nam je predstavila prireditev Oktoberfest. Poleg predstavitve so prinesli preste in pivo, seveda brezalkoholno. Ogledali smo si tudi posnetek o bontonu pitja piva. Pri geografiji smo najprej reševali kviz Kahoot o zanimivih dejstvih o hrani po svetu. Nato je sledila predstavitev prehrane v petih državah: Francija, Indija, Kitajska, Mehika in Zanzibar. Na koncu smo se lahko preizkusili še v poznavanju začimb. Projektni dan nam je bil zelo všeč. Naučili smo se veliko zanimivih stvari in pri delu uživali.

Pripravile: Neža, Vita in Maruša, 2. b

Nekaj mnenj dijakov o projektnem dnevu:

  • Meni je bilo všeč, naučil sem se nekaj novega o hrani. Takšni dnevi se mi zdijo koristni, saj spodbujajo timsko delo.
  • Današnji dan mi je bil všeč, ker smo se nekaj novega naučili in se zabavali. Takšni dnevi se mi zdijo koristni, ker se pogovarjamo o temah, o katerih se sicer ne bi.
  • Bilo je zanimivo in poučno. Lahko bi imeli še več takšnih dni.
  • Projektni dan je bil zanimiv in je hitro minil. Takšni dnevi so mi všeč, saj pomenijo oddih od rednega pouka.
  • Dan je bil zanimiv in poučen. Takšni dnevi preprečujejo, da bi bil šolski vsakdan enoličen.
  • Pri športni vzgoji sem se naučila, s katero dejavnostjo porabimo največ kalorij, pri biologiji pa kateri hrani, ki vsebuje GSO, se je bolje izogibati.
Dostopnost