“Zdi se, kot da je to mesto dvojno, videti ga je mogoče tudi v vodi in odsev teh imenitnih hiš v kanalih napravi iz njega pravljično mesto.” Jean Francois Regnard
Toleranten in svetovljanski, brez zadržkov – tako svet vidi Amsterdam. Kljub ponosnemu odkrivanju svoje zgodovinske dediščine to mesto ve veliko tudi o nenehnem preporodu, odličnosti in gostoljubnosti.

 

PRVI DAN: BREŽICE – NEMČIJA

Zbirališče potnikov ob 16. uri na avtobusnem postajališču Gimnazija Brežice. Vožnja skozi karavanški predor in nočna vožnja mimo Salzburga, nato po Nemčiji mimo Münchna, Nürnberga, Kölna proti Amsterdamu. Vmes krajši postanki za osvežitev.

DRUGI DAN: AMSTERDAM

Prihod na Nizozemsko v jutranjih urah. Vožnja do glavnega mesta in avtobusni ogled Amsterdama. Posebno doživetje je vožnja z ladjico po kanalih Amsterdama, ki ga nekateri imenujejo tudi severne Benetke, čeprav tam skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot vas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici – Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk. Preostalo bo še nekaj časa za oddih ali kakšen samostojen ogled. Popoldne vožnja v hotel in nastanitev. Prenočevanje.

TRETJI DAN: AMSTERDAM–DEN HAAG–ROTTERDAM / zajtrk

Zajtrk in vožnja v Scheveningen, priljubljeno nizozemsko letovišče na obali Severnega morja. Nadaljevanje vožnje proti Den Haagu, upravnemu središču Nizozemske. Postanek še v Rotterdamu, mestu, ki je bilo med 2. sv. vojno močno porušeno in se zaradi tega ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in z največjim pristaniščem na svetu. Pozno popoldne vrnitev v Amsterdam. Zvečer sprehod po znameniti Rdeči četrti. Prenočevanje.

ČETRTI DAN: AMSTERDAM-KÖLN / zajtrk

Po zajtrku se bomo odpravili na zadnje odkrivanje mesta. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk je zagotovo hiša Anne Frank, deklice, ki se je z družino skrivala na podstrešju, da je Nemci ne bi odpeljali v taborišče. Obisk Amsterdama bomo zaključili z ogledom muzeja Rijks, ki skriva vse od Rembrandtove Nočne straže do značilne modro-bele keramike iz Delfta. Na lastne oči preverite, zakaj je muzej tako obiskan! Celotna ekskurzija bo namenjena tudi #iskanju največjega cokla. Če so bili leseni cokli včasih edina obutev, ki so jih imeli domačini na podeželju Nizozemske, so cokli sedaj ena najbolj popularnih turističnih znamenitosti in spominkov. Kar nekaj jih boste lahko videli med potovanjem po Nizozemski, a najboljši so seveda tisti, v katere lahko stopimo ali pa celo zlezemo in seveda naredimo nepozabno spominsko fotografijo. Čeprav morda niste ljubitelj sirov pa ste zagotovo že slišali za gaudo in edamec. To sta pravzaprav dve vrsti sira, ki sta dobili ime po krajih, kjer jih izdelujejo. Vredno poskusiti. Popoldne vožnja z vmesnimi postanki proti domu. Sledi nočna vožnja po Nemčiji.

PETI DAN: KÖLN-SLOVENIJA

Prihod v Brežice v dopoldanskih urah.


Cena ekskurzije: 299 €. 

Možnost plačila v dveh obrokih: 1. obrok v višini 150 € do 20. 5. 2022, preostanek do 31. 11. 2022.

Cena ekskurzije vključuje: avtobusne prevoze po programu, dve nočitvi z zajtrkom v mladinskem hotelu v večposteljnih sobah, vstopnine po programu, zunanje oglede, vožnja z ladjico po amsterdamskih kanalih, spremstvo in organizacijo potovanja. 

Program ekskurzije (ogled znamenitosti) se bo izvedel ne glede na vremensko napoved.

Dostopnost