Skoči na glavno vsebino

Med 26. in 28. septembrom 2022 poteka 27. NT konferenca v Portorožu. V sklopu dogodka Šolstvo prihodnosti so bile obravnavane aktualne teme, kot so trendi in priložnosti, ki jih nudi digitalna transformacija v izobraževanju, kakšno je varno in spodbudno učno okolje.

Predstavniki Ministrstva za izobraževanje znanost in šport (MIZŠ) so predstavili najpomembnejše projekte in strategijo ministrstva na področju digitalnega izobraževanja. S strani Službe za digitalizacijo izobraževanja v okviru MIZŠ pa je bilo predstavljeno Digitrajno šolstvo in pot do digitrajnega učitelja.

Zavod Republike Slovenije za šolstvo (ZRSŠ) pa je s sodelavci predstavil projekt Dvig digitalne kompetentnosti. V predstavitvi so sodelovali Andreja Čuk in mag. Radovan Kranjc iz ZRSŠ, Ingrid Podbršček iz Arnesa, Maja Vičič Krabonja iz Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor in naš ravnatelj Uroš Škof. Namen projekta je izboljšati kakovost in učinkovitost izobraževanja in usposabljanj ter spodbujati razvoj inovativnih učnih okolij in prožnih oblik učenja, ki bodo prispevali k dvigu digitalnih kompetenc vodstvenih in strokovnih delavcev, otrok, učencev in dijakov.

Predstavljene vsebine so še posebej zanimive, saj bomo v kratkem razvijali digitalno strategijo šole in tudi sodelovali v projektu Umetna inteligenca za in z učitelji (AI4T).

Dostopnost