Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 4. aprila 2024, je potekal svetovni dan brezdomnih in zapuščenih živali, zato smo se dijaki 2. c-oddelka Gimnazije Brežice odločili obeležiti to temo s projektnim dnevom. Skupaj smo pripravili in organizirali potek dneva ter si porazdelili delo. 

Dan smo začeli z izdelovanjem igrač in okusnih prigrizkov za naše živalske prijatelje. Ko so se nam na mizah že začeli nabirati kupi izdelkov, se nam je pridružila še gospa Ljudmila Kramar iz Zdravstvenega doma Brežice, ki nas je seznanila s prenosljivimi boleznimi domačih živali.  

V skrbne roke Društva za zaščito živali Posavja smo predali naše donacije; nabralo se je kar nekaj hrane, igrač in odejic za nebogljene živali. Dan smo končali z obiskom Veterinarske bolnice Brežice, kjer so nam predstavili poklic veterinarja in nas popeljali na ogled prostorov.  

Naučili smo se veliko novega o naših ljubljenčkih in njihovi oskrbi. Pobližje smo spoznali življenje zapuščenih živali, jim pomagali in s tem opravili dobro delo. Zahvaljujemo se vsem tistim, ki so nam pomagali izpeljati naš projektni dan. 

 

Urška Županc, Melani Udovič,

dijakinji 2. c-oddelka 

Dostopnost