Skoči na glavno vsebino

Vsako leto znova, se dijaki, ki radi raziskujejo kemijske vsebine, pomerijo na tekmovanju iz znanja kemije. Na šolskem tekmovanju, ki je bilo 4. 3. 2024, je kar 9 dijakov osvojilo bronaste Preglove plakete, sedem najboljših pa se je uvrstilo na državno tekmovanje.

V soboto, 11. 5. 2024, se je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UL odvijalo državno tekmovanje iz znanja kemije za učence in dijake. Gimnazijo Brežice so zastopali Urban Dobravc iz 1. letnika, Sven Klenovšek, Jure Kozmus in Tinkara Kranjčevič iz 2. letnika, Pia Rožmanec iz 3. letnika ter Neža Ganc in Lana Simončič iz 4. letnika. Po uvodnem nagovoru so se dijaki razporedili po predavalnicah ter začeli z reševanjem tekmovalnih pol. Zahtevne naloge so od dijakov zahtevale natančnost, iznajdljivost, predvsem pa poglobljeno razumevanje šolske snovi.

Kljub močni konkurenci so se na koncu razveselili zelo lepih rezultatov: zlato Preglovo plaketo je osvojil Jure Kozmus, s srebrno Preglovo plaketo pa so bili nagrajeni Urban Dobravc, Tinkara Kranjčevič, Sven Klenovšek, Lana Simončič in Neža Ganc.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za dosežene rezultate!

Aktiv kemije

Dostopnost