Skoči na glavno vsebino

Tudi v šolskem letu 2015/16 so naši dijaki uspešno tekmovali na geografskih tekmovanjih. Teoretični del tekmovanja se je letos nanašal na naravne znamenitosti Slovenije, terenski pa vsako leto temelji na opazovanju pokrajine, orientiranju v njej in uporabi zemljevida.

Šolsko tekmovanje je potekalo januarja. Udeležilo se ga je 60 tekmovalcev iz vseh letnikov. Najboljših 23 je osvojilo bronasto priznanje, in sicer: Vesna Kozinc in Patricija Kelhar (3. d), Aljaž Bratkovič, Žana Florjanič Baronik in Anja Pavkovič (2. c), Sandra Mavsar, Anže Turk in Sabina Požun (4. a), Rok Kvartuh in Nik Jeromel (1. c), Melani Knez in Tim Medved (2. b), Klemen Kranjec (4. c), Nadja Bostič in Vesna Dimitrovski (4. b), Hana Zupanc, Julija Laznik in Tjaša Antolovič (1. a), Luka Pesjak in Barbara Štorman (2. a), Tjaša Šoba (3. b), Tanja Osojnik (3. a) ter Katja Zobarič (1. d).

Na področno tekmovanje, ki je marca potekalo v Celju, so se uvrstili: Patricija Kelhar, Anja Pavkovič, Sabina Požun, Žana Florjanič Baronik, Tim Medved in Anže Turk. V Celju so bili naši tekmovalci zelo uspešni, kar štirje so se uvrstili na državno tekmovanje, ki je aprila potekalo v Rogaški Slatini. Tam je Tim Medved prejel srebrno priznanje, Žana Florjanič Baronik, Anja Pavkovič in Sabina Požun pa so osvojile zlato priznanje. Še več, Žana se je uvrstila med štiri najboljše v državi, ki jih povabijo na mednarodno geografsko olimpijado, ki bo letos v Pekingu na Kitajskem. Tam bo zastopala Slovenijo, slovensko geografijo in slovensko šolstvo.

Vem tekmovalcem, še posebej pa Žani in ostalim udeležencem državnega tekmovanja, iskreno čestitava in jim sporočava, da sva ponosna nanje ter da nama je bilo zelo lepo delati z njimi.

Ema Maček, prof., in Boštjan Špiler, prof.

Dostopnost