Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6. aprila 2017, je na Gimnaziji Brežice potekala prireditev ”Na stičišču generacij”, ki so jo skupaj s Posavskim društvom seniorjev, menedžerjev in strokovnjakov Krško pripravili profesorji Gimnazije Brežice. Obiskovalce sta najprej pozdravila g. Vlado Podgoršek, član društva, ter g. Uroš Škof, ravnatelj gimnazije, ki je skupaj z geografom in zgodovinarjem g. Boštjanom Špilerjem popeljal obiskovalce na ogled šole. Moderatorki prireditve sta bili ga. Milena Jesenko, članica društva, ki je izpostavila nekaj  imen ravnateljev in profesorjev, ki so ustvarjali kakovost brežiške gimnazije, omenila nekaj njenih dijakov, ki so se uveljavili v slovenskem družbenem prostoru in širše, ter Mateja Raušl, ki je predstavila uspehe brežiških dijakov na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter njihove mentorje. Prireditev so popestrili dijaki, ko so ne le uspešni na šolskih in mednarodnih tekmovanjih, temveč tudi na glasbenem, plesnem,  športnem in literarnem področju, nekateri izmed njih pa so celo prvaki v svetovnem merilu. Zahvaljujoč moderni tehnologiji, se je iz Makarske, kjer je bila na enotedenskih atletskih pripravah, javila Lara Omerzu, ki je po zaslugi odličnih športnih dosežkov (skok v višino) dobila štipendijo za študij v ZDA, iz Španije pa se je oglasil Luka Guček, ki že drugo leto trenira in igra v španskem nogometnem klubu, šolske obveznosti pa opravlja na daljavo na Gimnaziji Brežice.
Predstavljena je bila tudi raziskovalna naloga ”Arzenove spojine v mleku in dlaki krav”, za katero so tri dijakinje prejele srebrno priznanje na državnem nivoju. Prof. Boštjan Špiler je predstavil odlične uspehe dijakov na geografskem področju in v Evrošoli, prof. Sandi Rašović pa uspehe na športnem področju ter delo z nadarjenimi športniki. Ravnatelj Uroš Škof je spregovoril še  o ostalih uspehih, delu in aktivnostih na šoli.
Veseli nas, da je društvo prepoznalo uspehe naših dijakov na svetovnih tekmovanjih v znanju in jih denarno nagradilo z vrednostnim bonom, ki ga je ravnatelju izročila ga. Milena Šauta, sekretarka Posavskega društva seniorjev, menedžerjev in strokovnjakov Krško, za kar se jim še enkrat iskreno zahvaljujemo.
Mateja Raušl, prof.

Dostopnost