Skoči na glavno vsebino

Gimnazija Brežice že od 2002. leta sodeluje s Prvo gimnazijo iz Kragujevca v Srbiji. Med nami so se stkale tako prijateljske vezi kot strokovno sodelovanje, nova znanja in širši pogled na družbo in svet, v katerem živimo. Vsako leto okoli petdeset dijakov naše ustanove obišče omenjeno šolo, kjer prisostvujejo pouku, se skupaj odpravijo na poučne izlete, udeležijo prireditev in se predvsem družijo.

Smo tudi njihovi gostitelji, ko jim prav tako vsako leto odpremo svojo šolo, domove in srca.

Te povezave so obrodile ne le boljše znanje o mnogih družbenih pojavih, ampak tudi pristna prijateljstva, ki živijo še danes v generacijah naših bivših in zdajšnjih dijakov.

Zato nas je še posebej potrla novica, da je del znamenite stavbe v središču Kragujevca, postavljene leta 1833, požgan. Še več, uničene so številne dragocene knjige, slike. Ali v nesreči ostaneš res sam?

Kot šola, ki razvija človeško podobo mladih in krepi sodelovanje in povezovanje med vsemi ljudmi sveta, bi radi pomagali, zato bomo zaposleni in dijaki zbirali prostovoljne prispevke.

Še posebej pozivamo bivše dijake, ki so sodelovali z omenjeno srbsko gimnazijo, da se nam pridružijo in nakažejo svoj prispevek na Gimnazija Brežice, Trg izgnancev 14, 8250 Brežice, TRR: SI56 011006030692472, sklic SI 00  299150.

Stopimo skupaj in pomagajmo!

Dostopnost