Skoči na glavno vsebino

Z letošnjim šolskim letom se je na naši šoli v sklopu OIV začelo urjenje v tehnikah pomnjenja ter priprava na državno tekmovanje Memoriada 2018. K sodelovanju smo povabili Sabino Dobršek Mladkovič, “Memory trenerko”  iz Osnovne šole Brežice, ki je mentorici profesorici Niki Ogorevc pomagala pri pripravah. Izobraževanja so potekala ob sredah, 7. šolsko uro, udeleževali pa so se jih dijaki 4. letnikov.

Tako smo se v soboto, 10. 3., s tremi dijaki iz 4. a oddelka (Erik Štromberger, Damijana Roškarič in Barbara Štorman) udeležili državnega tekmovanja. Tekmovanje je potekalo na Zavodu sv. Stanislava, OŠ Alojzija Šuštarja v Ljubljani.

Dijaki in osnovnošolci iz cele Slovenije so se pomerili v treh različnih kategorijah (otroci, juniorji in odrasli). Naši dijaki so tekmovali v skupini odraslih in zasedli odlično 7., 8. in 18. mesto.

Tekmovanje je bilo razdeljeno na 10 disciplin, ki so obsegale 5 do 10 min za pomnjenje ter  5 do 30 minut za priklic podatkov. Dijaki so se preizkusili v pomnjenju naključnih besed, dogodkov, števil, abstraktnih slik, imen in priimkov, obrazov ter naključnega vrstnega reda igralnih kart, kar je povzročilo res intenziven trening možganov.

Mentorica in tekmovalci so z rezultati zadovoljni, vsi trije dijaki so bili za sodelovanje nagrajeni s srebrnim priznanjem.

Ekipa Gimnazije Brežice.

Dostopnost