Skoči na glavno vsebino

V soboto smo imeli na Gimnaziji Brežice malo drugačen pouk. Naš oddelek je vključen v projekt Inovativne pedagogike, zato smo ta dan izvedli kot projektni dan.

V šolo smo prišli ob osmi uri in pričeli s poučnim predavanjem o možganih in njihovem delovanju. Naslednjo uro je sledilo delo, pri katerem smo se učili o orientalski književnosti in uporabljali  različne vire. Razdelili smo se v šest manjših skupin in se lotili nalog, ki so bile zelo poučne in hkrati zabavne. Izvedeli smo veliko novega o starih literaturah, sledila je ura angleščine, pri kateri smo se spopadli z besedilom in si pri njegovem razumevanju pomagali s slovarjem, in sicer takšnim v elektronski obliki. Med to uro nas je obiskal tudi gospod ravnatelj, ki nam je za spodbudo prinesel piškote. Naslednjo uro je bila matematika, kjer smo spoznali koristne in nekoristne matematične aplikacije.

 

Na koncu smo opravili še evalvacijo dneva. Drugačen pristop nam je bil zelo všeč, saj smo ugotovili, da lahko pri učenju nove snovi uporabljamo tudi pametne naprave in aplikacije.

Martin Zeme, Črt Pinterič, Deja Gabron, Nikolina Ilinčić, 1.Ci

Dostopnost