Skoči na glavno vsebino

Virtualno srečanje v Narvi

V četrtek, 27.5.2021, ob 15.30 smo se dijaki in profesorji partnerskih šol, ki sodelujemo pri projektu Erasmus +, ponovno sestali na 2. mednarodnem srečanju na daljavo. Tokrat so taktirko v svoje roke prevzeli Estonci, ki so nam predstavili srednjo šolo Narva Keeltelütseum. Kraj Narva ob meji z Rusijo s približno 60. 000 prebivalci je bil v času 2. svetovne vojne popolnoma porušen, po rekonstrukciji pa je obdržal obliko mesta bivše Sovjetske Zveze in združuje moderne in pretekle čase.

Prav od tam je do nas prišlo veliko zanimivosti, kot recimo, da pri poučevanju tehničnih predmetov na šoli močno poudarjajo učenje robotike.

Nato so se dijaki pomerili v kvizu in kratki debati po skupinah o pričakovanjih pri projektu, kjer so sodelujoči že lahko predstavili svoje kritične ideje in zamisli.

Pri skupni evalvaciji smo ugotovili, da vsi komaj čakamo, da se sestanemo v živo in da sodelujočim predstavimo kraj Brežice in našo prelepo deželo, ki bo prva na vrsti za organizacijo mednarodne izmenjave. Dogovarjanja že potekajo, ideje za organizacijo, kot si jo zamišljajo slovenski dijaki in profesorji, že padajo, razmere s Covid-19 se izboljšujejo, tako da bo konec septembra 2021 naše skupno srečanje v Sloveniji verjetno pokalo po šivih in bo nabito s pozitivno energijo in kritičnimi debatami, ki jih nameravamo organizirati. Ko uskladimo podrobnosti, vas obvestimo o natančnem datumu. Do takrat pa – ostanite zdravi!

Nika Ogorevc, koordinatorka izmenjave

Kaj se skriva za masko?

Zanimivosti: V času med 1. in 2. mednarodnim srečanjem smo se v sklopu Erasmus + projekta pridružili še E-twinning projektu What’s behind the mask ?, pri katerem so naši dijaki kritično razmišljali kako se počutijo ob nošenju maske in se ob tem naučili uporabljati aplikacije za snemanje kratkih animiranih videov, učitelji pa smo se z modernimi aplikacijami učili izdelave predstavitev z animiranimi videi.

Prav tako smo posneli kratek prispevek o Gimnaziji Brežice in Erasmus + projektih za Radio Maribor

Encouraging critical thinking and active citizenship locally and globally

Erasmus+

Dostopnost