Skoči na glavno vsebino

Tako kot že vsa prejšnja leta, sem se tudi letos udeležil šolskega geografskega tekmovanja s ciljem, da osvojim vsaj bronasto priznanje. Kljub dobrim rezultatom, ki sem jih dosegel v prejšnjih letih, me je prvo mesto presenetilo, a sem ga bil zelo vesel. Glede uvrstitve na državno tekmovanje sem imel mešane občutke, saj dogodek poteka tik pred začetkom mature in tisti čas bi lahko porabil na nešteto drugih načinov. Vseeno sem bil željan dokazovanja in osvojitve kakšnega priznanja, ki bi mi izpolnilo pogoje za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije, zato sem se tekmovanju popolnoma posvetil in začel z intenzivnimi pripravami pod mentorstvom profesorja Špilerja ter se poglobil v dano literaturo. Na koncu sem se samozavestno udeležil tekmovanja, ki je letos potekalo preko spleta in nato v pričakovanju čakal rezultate. Kmalu me je prevzelo nepopisno veselje, ko je bil moj trud poplačan s 100 % in prvim mestom v državi. Čez nekaj dni sem prejel tudi vabilo na mednarodno geografsko olimpijado v Carigradu, ki pa se je bom na mojo žalost udeležil na daljavo iz Slovenije. Vse skupaj mi je dalo odlično svojevrstno izkušnjo in komaj čakam še priložnost, da domovino predstavljam še na olimpijadi.

Luka Gorjan

Luka, bravo! Res sem upravičeno ponosen nanj! Vem, da smo ponosni vsi zaposleni na šoli, Lukovi sošolci in domači!

Luka je za uspeh veliko pregaral. Našel je pravo kombinacijo motivacije, dela, vztrajnosti in sproščenosti. Uspeh mu toliko bolj privoščim, ker je za njim pošteno delo, dobra volja in veliko novega znanja! Temelje za uspeh je gradil že od otroštva!

Posebni so občutki, ko naš dijak dobi vabilo, da predstavlja Slovenijo na mednarodnem tekmovanju. Tudi to bo za Luko posebna izkušnja in prav škoda je, da zaradi epidemije ne bo mogla potekati v Carigradu, kot je bilo predvideno. Vem, da bo Luka tudi tam po svojih močeh odgovorno zastopal slovensko šolsko geografijo. Zaželimo mu veliko sreče in uspeha, predvsem pa novih spoznanj in lepih spominov!

Boštjan Špiler, prof.

Dostopnost