Skoči na glavno vsebino

Evropski poslanec dr. Milan Brglez je v ponedeljek, 8. 1. 2024, obiskal našo šolo, kjer je sodeloval v pogovoru z dijaki in dijakinjami tretjih letnikov v sklopu predmeta aktivno državljanstvo.

V uvodnem nagovoru je na kratko predstavil vlogo, ki jo ima kot član evropskega parlamenta. Osredotočil se je predvsem na svoje delovanje v odborih, katerih član je, in nam pojasnil, kako poteka delo evropskega poslanca.

V nadaljevanju so sledila naša vprašanja. Dr. Brgleza smo povprašali tako o osebnih zadevah kot o njegovih preteklih dejavnostih in načrtih za prihodnost, pa tudi o bolj aktualnih temah, na primer o socialni, migracijski in energetski problematiki.

V pogovoru smo izvedeli veliko novega o delovanju Evropskega parlamenta in Evropske unije kot celote. Dobili smo vpogled v življenje politika ter strokovno perspektivo na mnoge problematike, ki pestijo današnji svet. Prav tako nam je skozi svoje odgovore predstavil nekatere razlike med slovenskim in evropskim političnim prostorom.

Dr. Brglez je srečanje zaključil z dvema mislima: Vsak posameznik naj družbi povrne to, kar mu je ta dala, in Nikoli ne pustite, da drugi odločajo namesto nas.

Alexander Škof, 3. c

Dostopnost