Skoči na glavno vsebino

V petek, 15.12. 2023, smo dijaki 2. a oddelka odločili z vrsto dejavnosti obeležiti mednarodni dan prostovoljstva. S tem smo meščanom Brežic želeli vsaj malce polepšati dan ter jih razveseliti.

Za začetek smo izdelali božične voščilnice, ki smo jih na poti skozi mesto zatikali za brisalce avtomobilov. Z gesto smo ljudem pokazali, da mislimo nanje ter da je za nas pomemben prav vsak posameznik. Nismo ostali dovolj dolgo, da bi videli iskrene nasmehe na njihovih obrazih, a smo prepričani, da ob branju nihče ni ostal ravnodušen. Dan smo nadaljevali z obiskom Doma upokojencev Brežice, kjer smo stanovalcem najprej zapeli zimzeleno božično pesem Bela snežinka, ki so jo vsi poznali. Mnogi so se nam tudi pridružili pri petju. Sledil je nastop Pine in Ajde na flavto, na koncu pa smo varovancem še voščili vesele praznike ter jim izročili lističe, na katere smo zapisali kopico lepih želja ter pomenljivih misli. Naš trud je bil poplačan, ko smo uzrli iskrene nasmehe ter iskrive poglede upokojencev, katerim smo pričarali čarobnost božičnega časa.

Za konec projektnega dne pa smo se vrnili v šolo, kjer smo se dijaki v dvojicah odpravili k profesorjem, jim zaželeli vesel božič ter jih obdarili z drobno pozornostjo. Profesorjem smo tako želeli izkazati spoštovanje ter hvaležnost za njihovo predanost in trud skozi leto.

Projektni dan je bil tako edinstvena priložnost, da se kot razred še bolj povežemo, hkrati pa mnogim polepšamo dan ter našo dobro voljo delimo še z drugimi. Da smo bili pri nameri uspešni, pričajo tudi klici ganjenih klicateljev, ki smo jih na naše veliko presenečenje prejeli v naslednjih dneh. Hvaležna družina nam je podarila celo veliko škatlo slastnih piškotov, ki pa jih kmalu ni bilo več.

Aleksej Brečko, 2. a

Dostopnost