Skoči na glavno vsebino

Na letošnjem državnem tekmovanju iz nemščine, ki je potekalo 14. 2. 2024 na Gimnaziji Bežigrad in je bilo namenjeno tretjim in četrtim letnikom srednjih šol, sta dijakinji Neža Ganc in Maja Božičnik dosegli odlična rezultata.

Državna prvakinja med 4. letniki je postala naša dijakinja Neža, ki se je zelo razveselila svojega uspeha in zlatega priznanja ter v nekaj strnjenih mislih predstavila svoj pogled na učenje nemškega jezika: »Za tekmovanje iz znanja nemškega jezika sem se odločila povsem spontano. Ljubezen do nemščine sem začela gojiti že v osnovni šoli, letos pa se pri profesorici Renati Gavranič pripravljam tudi na maturo iz nemščine na višji ravni, tako da se mi je zdelo tekmovanje odlična priložnost, da dobim povratno informacijo o svojem znanju, in hkrati zelo dobra vaja pred bližajočo se maturo. Verjamem in upam, da sem s svojim uspehom dokazala, da lahko dijak s trudom in motivacijo doseže izjemen rezultat na kateremkoli področju.«

Odlično se je odrezala tudi Maja, ki je postala prejemnica srebrnega priznanja in je dosegla enajsti rezultat v državi v med tekmovalci tretjih letnikov.

Čestitke dijakinjama za izjemna dosežka!

Dostopnost